13.10.06

DEMOCRACIA SENSE VALENTÍA = POBRE DEMOCRACIA

Home, s´ha de dir, perque es la veritat: l´ajuntament de la Vila de Cercs ha pres una decisió erronea. Ha posat la seva signatura sota un projecte que va contra els interessos del poble. Un projecte que encara no es ni oficial. Ha fet oficial un mal somni. Desdoblament C-16
Costa molt entendre les explicacions. Diuen que s´han vist obligats de fer-ho, pressionats per la Generalitat. Pero aixó penso que es la feina del politic: Saber aguantar pressions per defensar alló que es bo pel poble. I si la pressió es massa, contar amb el poble. Tot el poble faría costat a un consistori valent. Hem esperat 6 anys per un nou pla d´urbanisme. No podriem esperar mig any mes?
Diuien que el projecte de l´autovía de les valls no els agrada, perque no aporta cap benefici al poble. I de cop, van i inclouen el projecte al Pla d´Ordenació Urbanistica del Municipi. Costa païr una cosa aixíns.
Tres centes i tantes persones ja van signar contra el traçat de les Valls. El seny, la ciencia, la responsabilitat cara les futures generacions, tot son arguments contra un traçat tan dolent. I el Ajuntament ens diu que la inclusió d´aquest traçat al POUM es fa, pero no es vinculant! Es dur!
Sense un sentit de dignitat no hi-ha politica que valgui la confiança de la gent. Sense politics valents no pot haver-hi confiança a les institucions. Es una pena! I senyor Joan Roma i Conill
Des.de el meu cor desitjo que els nostres representats reflexionin. No es pot defensar una posició vestit de civil i una altra vestit de regidor! S´ha de ser coherent. Costi el que costi. El cost politic de no poder cumplir amb la promesa d´aprovar un nou POUM abans que s´acabi la legislatura, no pot pesar mes que la negació d´un futur digne per el nostre poble.

Pot ser que la inclusió del traçat de les valls al POUM no sigui vinculant. Tenim encara moltes vies de pressió per evitar-ho. Pero es un cop dur, veure com el nostre ajuntament- nosaltres mateixos, som capaços de signar la hipoteca total del nostre futur. En un moment que el poble mira endavant, en un moment que sembla possible fer tots un front comú, la decisió del Ajuntament es com a minim un error tactic.

Es massa tard?
Hem perdut una bastió pero no hem perdut la guerra!
El consistori encara esta a temps per rectificar. Els humans sempre fem errors, forma part del process, es llei de vida. Pero s´ha de ser valent i assumir els errors.

Es molt dificil guanyar la confiança de la gent. Es encara mes dificil recuperar la despres de perdre la. Pero en aquesta causa només tenim opcions si anem tots junts. Per aixó estaré el primer disposat de olvidar el "mal trago" i mirar endavant.