20.9.06

INSTANCIA AL AJUNTAMENT DE CERCS

L'entitat Vila Viva demana a l'Ajuntament de Cercs que reservi els terrenys per fer qualsevol de les tres opcions de desdoblament que hi ha sobre la taula
L'alcalde adverteix a l'associació cívica que els escoltarà quan toqui, però que també prendrà nota del que digui la resta de la població
19/09/2006 14:35 Desdoblament de la C16 de Berga en amunt. Hi ha tres opcions sobre la taula, i una ha aixecat polseguera: la que passa pels torrents de Peguera i de les Garrigues, i a tocar de l’escola de Sant Jordi, a Cercs.Ara, l’Ajuntament de Cercs, a instàncies de Carreteres, ha de reservar els terrenys per on ha de passar el futur Eix desdoblat. S’han de protegir, perquè no s’hi construeixi, en previsió que hi passi aviat l’autovia de quatre carrils. Doncs bé, l’entitat ciutadana Vila Viva ha demanat al consistori que reservi els terrenys d’acord amb les tres propostes que hi ha sobre la taula, i no només per a la que sembla que agrada més a la Generalitat. Així, Cercs tindrà un as guardat a la màniga, i podrà oferir al govern diverses alternatives. L’alcalde, Ferran Civil, encara no ha contestat la demanda, però insisteix que encara no és hora de moure fitxa. Adverteix que quan arribi el moment de posicionar-se, l’Ajuntament escoltarà tots els veïns, i no només els que formen part de l’entitat. L’associació es va crear amb diversos objectius, però el principal és que la carretera no passi pels torrents d’on surten les aigües de la Font Gran. Civil demana paciència, i adverteix que un nou govern després de l’1 de novembre pot canviar l’opinió respecte els traçats. “Pot ser que canvi el govern i que hi hagi canvis en el projecte i, en qualsevol cas, quan arribi el moment, escoltarem a l’entitat, que té 30 o 40 membres, i a la resta de ciutadans de Cercs, que són mil, que de moment no han dit res i que també tenen una opinió respectacle”, diu Civil.Les altres opcions que hi ha sobre la taula ara mateix són que la carretera desdoblada passi més o menys per on va l’actual, o bé que travessi el pantà de la Baells per la banda de Vilada.
"

1 comentari:

Gofrau ha dit...

LA RESPOSTA DEL AJUNTAMENT:

SOL.LICITUD RESERVA TERRENYS POUM POSSIBLES TRAÇATS C-16

Vista la instància presentada pel Sr. Georgios Konstantinou, com a President de l’Associació Vila Viva (registre d’entrada núm. 1278) que la Direcció General d’Urbanisme del Departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat de Catalunya té suspesa l’aprovació del POUM presentat per l’Ajuntament de Cercs. Com a condició per a la futura aprovació d’aquest Pla s’han proposat un conjunt d’al.legacions entre les quals figura la reserva dels terrenys necessaris per a la construcció de la nova variant de la C-16 al pas pel municipi de Cercs ( en linies generals que passa per les Valls del Torrent de les Garrigues i de la Riera de Peguera i travessa Sant Jordi per un túnel).

Atès que aquesta proposta de "desdoblament" no és la única que ha estat estudiada (d’una banda, un possible desdoblament paral.lel al traçat actual, i de l’altra, el pas a l’altre vessant del Pantà de la Baells), i sembla que també és la que presenta més oposició per part de la població del municipi.

Atès que el projecte no és encara oficial, cap de les diferents opcions del traçat tampoc és definitiva, i per tant, creiem que en el POUM s’han de contemplar totes les possibles alternatives. Sino és així entenem que això pot condicionar el projecte final d’autovia, tancant la porta a altres alternatives que el municipi de Cercs pot considerar millor per als seus interessos (econòmics, turístics i de qualitat de vida), i per tant demana que l’Ajuntament faci els tràmits pertinents per tal de reservar, a més, els terrenys per on passen els altres possibles traçats de la C-16.

La Junta de Govern, per unanimitat, acorda:

1. L’Ajuntament vol evitar que es produeixi cap més retard en l’aprovació del POUM, i incloure-hi totes les opcions representaria allargar aquest aprovació.

2. Aquest Ajuntament considera que plasmar aquesta opció al POUM no condiciona que en el futur s’hagi de prendre precisament aquesta. Esperarà a que hi hagin totes les opcions exposades i, després de considerar-les totes, i escoltar totes les opinions, es decidirà el que es cregui més convenient.