17.8.06

ajuntament de Cercs... NOTICIA DE RÀDIO BERGA...

L'Ajuntament de Cercs no es pronunciarà sobre el traçat de la C16 fins que la Generalitat no mogui fitxa

De tota manera, l'alcalde, Ferran Civil, dóna suport a l'entitat ciutadana que es constituirà diumenge en contra que l'Eix del Llobregat passi pels torrents de les Garrigues i de Peguera

16/08/2006 19:46 L’Ajuntament de Cercs dóna suport a l’entitat ciutadana, desvinculada dels partits polítics, que es crearà aquest diumenge per promoure la convivència, la vida social i el medi ambient en tots els nuclis del municipi, i que té previst posicionar-se en contra d’un possible traçat de la C16 desdoblada que passa pels torrents de les Garrigues i de Peguera. Fins ara, els promotors de l’entitat ja han recollit unes 200 firmes.
El consistori dóna tota la credibilitat als informes amb què treballa l’entitat, i que apunten a tres possibles traçats que estaria estudiant el departament d’Obres Públiques. Un ha provocat la inquietud d’alguns veïns de Sant Jordi i de Cercs perquè passa a tocar de la població, i deixa encaixonats els nuclis habitats entre la nova carretera i el pantà de la Baells.
Els veïns es reuniran diumenge amb l’objectiu de constituir una entitat que els representi. L’associació anirà més enllà de les reivindicacions puntuals a l’entorn de la carretera.
L’Ajuntament hi manté contactes, i es compromet a donar-li suport i a fer-li arribar tota la informació de què disposa.
De tota manera, l’alcalde adverteix que l’Ajuntament de Cercs no es posicionarà oficialment a favor d’una o altra opció fins que la Generalitat no presenti les propostes de traçat. El Govern podria posar el projecte a exposició pública abans de final d’any, i llavors, serà el moment en què el consistori es pronunciarà.
Abans de dir si està a favor d’una o altra opció, l’Ajuntament de Cercs escoltarà les opinions dels tècnics, dels especialistes en medi ambient, i dels veïns.
Segons la informació de què disposen els veïns i l’Ajuntament, la Generalitat estudia tres traçats. Un passa pel marge oest de Cercs i de Sant Jordi, que travessa els torrents de les Garrigues i de Peguera amb un viaducte, i que entra en un túnel de més d’un quilòmetre a l’altura de l’escola de Sant Jordi. Un altre traçat ressegueix la carretera actual, però elimina alguns revolts. I un tercer traçat travessa a l’altra banda de la Baells, i suposa construir un túnel a tocar de l’embassament.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Hi-ha una errada al mapa del 3er traçat,que s´ha de corregir:
L´enllaç nord queda entre la benzinera i els camps sota la Rodonella.