25.8.06

Presentació de l’associació Vila Viva a l’Ajuntament de Cercs

El dilluns 22 d’Agost, després de la petició que va realitzar l’associació Vila Viva per mantenir una reunió amb l’alcaldia, va fer-se la presentació oficial de la nostra associació a l’Ajuntament de Cercs.

En aquesta reunió vam estar presents 10 membres de l’associació, i per part de l’Ajuntament l’Alcalde Sr. Ferran Civil, el Tinent d’Alcalde Sr. August Boix i el secretari municipal, Sr. Pau Llorens.

El nostre President Sr. Yorgos Konstantinou, va fer la presentació de l’associació, remarcant el caràcter unitari de les nostres intencions i objectius com a col.lectiu, deixant clar sobretot l’interès en vetllar pel futur del nostre poble.

En la seva exposició, el President va remarcar l’apartidisme de l’associació, fet que està inclòs dins dels estatuts de la mateixa, i la intenció d’actuar com a canalitzadors de les inquietuts aparegudes en la nostra vila sobre el traçat de l’autovia que ha de passar per el nostre terme municipal.

El President va remarcar que com associació estem en contra del traçat que la Generalitat sembla considerar com a preferent, i que passaria de ple per les valls de les Garrigues i de Peguera.

La intenció de l’associació és de recollir i difondre tota la informació en relació amb el tema de l’autovia per tal de que el poble estigui al corrent de totes les novetats en aquesta problemàtica, i recalcant també la intenció de promoure la creació d’una plataforma cívica que englobi tots els agents socials locals.

L’Alcalde va manifestar que és molt positiu que hi hagi gent interessada en treballar per la Vila aportant noves idees i dedicant esforços de manera desinteressada.

Un punt on va incidir va ser en el nostre apartidisme, advertint-nos de no deixar-nos ser utilizats per interessos polítics.

Sobre les tres alternatives al traçat de l’autovia va dir que encara era massa d’hora per pronunciar-se ja que la Direcció General de Carreteres no s´ha pronunciat de manera oficial.

L’Alcalde va comentar que l’Ajuntament té la intenció de col.laborar amb l’associació Vila Viva de la mateixa forma que ho fa amb les altres entitats del municipi i que ajudarà en el que estigui al seu abast en temes com ara la cessió d’un local on poder reunir-nos, el suport en temes que anirant sorgint en properes reunions i fins i tot va prometre de col.laborar en les despeses de l’esmorzar de la caminada popular que l’assocació pretén organitzar en el marc de la propera Festa Major de Cercs.

Li vàrem deixar clar que els nostres estatuts ja preveuen que cap càrrec politic pot pertànyer a l’associació.

La nostra tasca actualment serà facilitar al poble tota la informació possible respecte els traçats que estan sobre la taula i consensuar també un posicionament comú del poble sobre el millor traçat.

Deixant molt clar que des de l’associació no ens posicionem en contra de la nova autovia, sino al traçat que passaria per les valls, impactant als nuclis de Cercs, Sant Jordi i la Rodonella, hem de ser conscients que contra projectes d’aquesta magnitud com més aviat ens fem sentir, millor.

A la pregunta d‘un dels membres de l’associació sobre quins beneficis aportaria una autovia que passés destrossant les valls, l’alcalde va respondre que en principi no n’hi veia cap, excepte dels possibles guanys econòmics dels quatre propietaris que serien expropiats.

Finalment, el Sr. Civil va demanar al Sr.Boix que mostrés i comentés a l’associació el mapa detallat del traçat que passa per les valls, rebut per l’Ajuntament de part de la Direcció General de Carreteres.

L’Alcalde va comentar que aquest mapa està a disposició per ser consultat a les oficines municipals.

Encara que impactats per la lectura del mapa del traçat que passa per les valls, els membres assistents hem sortit contents per la rebuda càlida que hem tingut com associació i considerem molt positiva aquesta primera trobada amb l’Ajuntament, ja que creiem que ara és el moment de començar a treballar tots junts per vetllar per el futur de la vila.

Jordi Vila Viva